Tomas Karlsson, ny IFO-chef

Tomas Karlsson, IFO-chef

Från och med den 14 oktober är Tomas Karlsson chef för Individ- och familjeomsorgen. Tomas har arbetat i olika befattningar på Emmaboda kommun sedan 2013.

- Jag ser IFO som socialtjänstens hjärta. Det finns enorm kompetens och ett stort engagemang inom socialförvaltningen vilket känns stimulerade för mig som nybliven chef, säger Tomas Karlsson.

45-årige Tomas Karlsson är bosatt i Karlskrona och började sin anställning i Emmaboda 2013. I två år var han behandlingspedagog på ett HVB-hem för ensamkommande för att sedan arbeta som fältsekreterare mellan 2015-2017. De senaste sju åren var han enhetschef för funktionsstöd. Tomas har studerat beteendevetenskap på Blekinge Tekniska Högskola där han läste åren 2010-2013.

- Att det blev Emmaboda är en slump. Innan studierna arbetade jag på ett behandlingshem och ett sådant jobb var då utlyst i Emmaboda. Sökte och fick jobbet och trodde att jag skulle stanna en kort tid. Jag gillar Emmaboda – kommunen är en mycket bra arbetsgivare.

Vilka utmaningar ser du för din verksamhet?

- Socialtjänsten står inför en lagändring som kommer ställa andra krav på oss. Att få vara med på den resan är spännande! Bland annat kommer det bli ökade krav på tillgänglighet och tidigare insatser vilket kommer kräva att man är kreativ i tanken.